lördag 30 mars 2013

Regn + jord = Lera

Inatt hade det regnat en hel del så på morgonen  eller rättare sagt hela dagen så var det mycket vatten överallt.
Det blir ju inte bättre av att det är stopp i gatan längre ner så att alla på vår gata o runtomkring får avloppet tillbaka, o eftersom vi bor i svackan där regnvattnet leds så får vi övre marghitas regnvatten i källaren och genom trädgården.
Staden har byggt ett nytt betong dike på andra sidan vägen och eftersom de lade den rätt mycket ute i vägen så måste de brädda vägen mot oss. Var nog inte många högutbildade med i beslutet.
Allt regnvatten som leds i diket leds vidare till det dike som går genom vår trädgård. inget problem med det om avloppsystemet hade funkat bra så det bara hade varit regnvatten som kom.
Så vår infart är helt ersatt med en vallgrav. Och eftersom det hade regnat så var det mycket vatten. Så Laz o jag beslutade för att ha lite roligt. Byggde var sin båt som vi sjösatte på andra sidan vägen och lät dom segla under tunneln och vidare.
I trädgården rann vattnet lite snabbare så det blev mer forsränning av det hela.
Vår trädgår hade blivit lite vatten sjuk av regn o snö som fallit de sista dagarna så  när Laz skulle springa o hämta sin båt nedströms så klev han ut lite för långt i grönsakslandet och fastnade.
Jaha så det blev i kalla på sjöräddningen.
Han kom men det slutade med att vi båda fick duscha kläder ute och kropp inne.
Men kul hade vi. Luktade lite kymigt dock då det nog inte bara var regnvatten.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar