tisdag 21 januari 2014

Damsugar bingo

Oj!
Är det så länge sedan jag uppdaterade bloggen nästan på dagen en månad sedan förra inlägget. Vad hände?
Jo det var jul med svägerskor och familj.
Det var nyår med vänner och familj. Och det har varit ett januari med full sysselsättning,
Jag tog ledigt över helgerna med hopp om att hinna med lite här hemma men tydligen var man så ut arbetad så det var bara o fara fram o tillbaka på olika besök o grejer så den lediga tid man hade var man utmattad. Och så gav vi ett litet nyårslöfte om att försöka låta datorerna stå lite mer så vi inte blåser tiden på helt onödiga saker.
Grabbarna växer så det knakar, lite förkylda är de men det ska väl gå över. Ska till huvudstaden på fredag och möta upp med USA och SWE för o visa upp den lille.
Det går även framåt med storebrors papper så snart får vi vår prövotid.
Dammsög ikväll i huset och kom på att man skulle ju kunna slopa Bingolotto och ha trevligt med familjen ändå. Samtidigt som man gör nytta i huset. Man tar helt enkelt ett rutat papper på 5x5 eller liknande antal rutor och så skriver eller ritar man in i rutorna de olika leksaker som barnen har, Sen börjar man dammsuga huset och för varje skrammel i slangen så tar man och kollar vad man fick upp och så tar man och kryssar för den ruta med det upp sugna föremålet. Skoj och praktiskt.
-Kom igen förlädrar... sitt inte och säg att du INTE med flit har sugit upp den där lilla legobiten som bara ligger där och är i vägen samtidigt som din rygg redan har böjt sig ner för förtielfte gången för o plocka upp en fult flinande legohuvud med mc hjälm som saknar visir. Samtidigt tänkt att den där såg jag inte, förresten så saknar han/hon den nog inte ändå.
Eller när du kör under slangen under soffan och du tror att hela Kinda bergstäkt kommer med upp i slangen, bara visslar vidare som om inget har hänt för att slippa gå igenom den där halvfulla påsen i maskinen som för varje gång du tar ut den är lika svår att sätt tillbaka i de små skenorna där pappskivan som så käckt sitter påklistrad på den likt en jäst grävling vid sidan av vägen, svullna påsen. För att hitta små dockskor och rosa mini borstar och nerf pilar.
Då den Rumänska vintern inte finns utan vädret mer är som en kulen oktober med regn och vår värme så är allt fuktigt, vi har tyvärr haft fönstret i förrådet stänkt pga. kylan som svämmar in. Men tyvärr så är det inte någon till eller frånluft i huset mer än dragiga fönster och dörrar så det har vuxit bra i förrådets väggar. Så nu håller jag på och rensar ur och ska sanera sen blir det till att komma på en avfuktar av någon slag. Måste torka ur både väggar och golv.
Så nu det var lite för den här gången.
Vi hörs igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar