måndag 6 maj 2013

Glad Påsk

Igår var det troligtvis den första och sista gången som jag firade min födelsedag på påskdagen. Vi hel o halv rumäner firade nämligen påsk i helgen. Jo ja vet lite tokigt kan man tycka, men det har o göra med ortodox o katolik etc.
Så det blev gudstjänst i Popersti på morgonen, o grillade revbensspjäll o tårta på eftermiddagen. 
Barnen gick bara i skola två dagar förra veckan, och eftersom de hade en veckas lov när ungrarna o ni firade påsk så fick dom en o en halv veckas påsklov i år. Men i morgon så är det tillbaka till dagisverksamheten, tillika skola.
Förhoppningsvis så är även de efterlängtade vägarbetarna också tlillbaka, Grannen o jag tog saken i egna händer i förrgår och fyllde upp vallgraven utanför grinden med en massa betongrester som han hade o så toppade vi med gruset vägarbetarna har lagt tvärs över gatan. Hoppas inte de nymonterade övervakningskamerorna är i bruk än.
Hålen jag skrev om sist är nu igenfyllda och vi har fått ett lager ny asfalt (eller skriver man ett lager nytt asfalt, eller ett nytt lager asfalt?) i alla fall så kan invånarna uppåt gatan köra som om de var jaktplan på riktigt låg höjd, en positiv grej är att asfalten bidrog med lägre vägljud in i vårt hus.
Hoppas bara de lägger på det sist 5cm med asfalt som behövs för att komma i nivå med diken o dylikt annars så kommer vi få skatta för sjöutsikt om det börjar regna o jag får ta kanoten hem från jobbet.
Det nya avlopps systemet på Herrberget Brandusei är nu färdig grävt o täkt bara lite finlir på brunnar o dyligt som sticker upp. Får se var vi fortsätter med spaden och solskydds faktorn imorgon.
Over and out.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar